Mina kunskaper & min livsinställning

Som KBT-terapeut har jag en fördjupning i konkreta & effektiva KBT-strategier vid hantering av ångest & oro. Liksom ökad kunskap om sorg, stress & kris. Att arbeta som KBT-terapeut innebär en ständigt pågående fortbildning inom det mänskliga psykologiska & emotionella området. Min senaste uppdatering är påbyggnadsutbildning som samtalsledare inom existensiella frågor (Metod- & verksamhetsutveckling, Existensiell Hälsa Västerås) samt Lösningsfokuserat arbetssätt (Samordningsförbundet Norra Västmanland).

KBT med basen nyinlärning av tankar & beteenden faller mig naturligt som f.d pedagog. Inom området specialpedagogik har jag haft särskilt intresse för hur vi människor lär in genom de s.k `nio olika intelligenserna´. Genom att stimulera olika intelligenser finns den mest optimala möjligheten för inlärning. KBT är idag den terapiform som har bäst vetenskapligt stöd vad gäller effektiva metoder för olika problem & besvär. Som KBT-terapeut har jag tillgång till handledning.

På min fritid är jag bl.a engagerad i volontäruppdrag som samtalsstöd med värdegrunden jämställdhet, mångfald, etik & mänskliga rättigheter i Västerås stad. Jag stödjer föreningen Suicide Zero (https://www.suicidezero.se/utbildningar/vaga-fraga). Volontäruppdrag har alltid funnits med som en målsättning i mitt liv. Att stödja människan i kris med medmänskliga samtal med målinriktade konkreta evidensbaserade tekniker. 

I min bakgrund har jag bl.a. yrkestitlar som pursers assistant på kryssningsfartyg, reseledare, arbetsledare, grundskollärare & speciallärare. Som egenföretagare har jag drivit en hudvårdssalong med inriktning på resultatorienterade behandlingar & friskvårdande massage. Inom min pedagogiska roll samt som friskvårdare kom jag ofta nära mina medmänniskor. Samtalen var varma, ömsesidiga & ibland berörde vi svårare existensiella frågor. 

Välkommen till Ditt samtal! 

 

 

"Om du som läser det här mår dåligt med självmordtankar - kontakta Självmordslinjen. Stödpersoner är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du når via telefon 90101, chatt eller mejl. Vi har öppet dygnet runt, varje dag. Vid akut självmordsrisk bör du ringa 112." (https://mind.se/)